Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Με μια διαφορετική ματιά.(ο Μ@λ@κ@ς)



Πόσες φορές δεν μείνατε πραγματικά βουβοί, απορημένοι, αποκαμωμένοι, ηττημένοι κατά κράτος όχι από κάποιο σπουδαίο μαχητή της ζωή,όχι από έναν ευφυή άνθρωπο, ένα δεξιοτέχνη των ελιγμών, αλλά από την συσσωρευμένη χαοτική ενέργεια που ακτινοβολεί γύρω του ενας μ@λ@κ@ς. 

Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε την υφή αυτής της αλλόκοσμης ενέργειας παρατηρούμε ότι η πηγή της, ο μαλάκας δηλαδή,
 Έχει άγνοια αυτής και συγχρόνως χαίρει ανοσίας ως προς τα καταστροφικά αποτελέσματα της. Προχωρώντας στην πνευματική δομή ενός μαλάκα θα παρατηρήσουμε ότι απλώς απουσιάζει παντελώς.


 Η μαλακία εκ των αποτελεσμάτων της μπορεί να χαρακτηριστεί συμπαγής αλλά και κυματική διότι ακτινοβολείται. Εμπίπτει λοιπόν σαφώς στους νόμους της κβαντομηχανικής. Όπως δεν γνωρίζουμε για ένα σωματίδιο την θέση του κάποια δεδομένη στιγμή, έτσι και για το μαλάκα δεν γνωρίζουμε ποτέ θα κάνει την μαλακία του. Όπως συμπεραίνουμε επαγωγικά ότι το σωματίδιο βρίσκεται εκεί λόγω του ίχνους του, έτσι σκεπτόμενοι ορίζουμε ότι αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι μαλάκας, παρατηρώντας αυτό που έκανε-κατάστρεψε- ισοπέδωσε.
Η κλίμακα βαθμονόμησης της μαλακίας παραμένει κενή διότι ως γνωστό η ερώτηση πόσο μαλάκας είσαι, ούτε έχει ούτε χρίζει απάντησης. Το τυχαίο είναι πρωτογενές χαρακτηριστικό της μαλακίας καθότι η οργή του μαλάκα πίπτει επί δικαίων και αδίκων. Είναι αυτονόητο ότι στην αναμέτρηση με ένα μαλάκα απουσιάζουν οι κανόνες παιχνιδιού διότι ο μαλάκας μη έχοντας ενδοιασμούς ως προς το αποτέλεσμα των ενεργειών του έχει σαφές τακτικό πλεονέκτημα και στην ουσία διευθύνει αυτός το παιχνίδι. Εσύ απλώς προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις τις συνέπειες. Ο μαλάκας λειτουργεί αυτόνομα και ευτυχώς ποτέ δεν συνεργάζεται με άλλο μαλάκα. Αν αντιπαρατεθεί με κάποιο όμοιο του, παρακολουθούμε μια μάχη τιτάνων.
 Ο πολλαπλασιασμός του μαλάκα δεν είναι έργο βιολογικής αναπαραγωγής αλλά μαζικής καλλιέργειας, έργο που έχουν αναλάβει αποκλειστικά σχεδόν οι κυβερνήσεις των κρατών, καθώς επιδοτούν τις καλλιέργειες αυτές, διορίζοντας τους μαλάκες, κάνοντας τους πρωθυπουργούς – στρατηγούς-υπουργούς-διευθυντές παρέχοντας δηλαδή σοβαρά κίνητρα και δίνοντας τους πεδίον δόξας. Η εξάπλωση του μαλάκα είναι παγκόσμια και δεν γνωρίζει διαχωρισμούς εθνικούς, θρησκευτικούς, φυλετικούς. Αυξητική τάση παρατηρείται στις δυτικές κοινωνίες, ενώ η Αμερική χαρακτηρίζεται ο leader του χώρου .

Η μαλακία επίσης είναι αταξική καθώς η κοινωνική της διαστρωμάτωση είναι ισομερής γενικά. Η μαλακία ως μη βιολογική διεργασία δεν κληρονομείται ευτυχώς, απλά εγκαθίσταται στον πάσχοντα από αδιερεύνητες ως σήμερα δυνάμεις, κάτι σαν θειο δώρο δηλαδή. Ελάχιστοι είναι η επίδραση παιδαγωγών, φίλων, ερωτικών συντρόφων στον περιορισμό της. Η μαλακία και ο μαλάκας κατ’ επέκταση παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Λέμε αυτός μαλάκας ήταν, είναι και θα είναι. Ενώ μηδενική είναι και η επίδραση του χώρου, λέμε χαρακτηριστικά όπου και να βρεθεί θα την κάνει την μαλακία του!.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επαγγελματική κατάσταση του μαλάκα, καθώς προτιμά επαγγέλματα που θα του δώσουν κύρος, στα μάτια των άλλων. Έτσι συχνή είναι η εμφάνιση του στις τάξεις των καθηγητών, , στρατιωτικών κατά κόρων, καθώς τα θύματα τους οι κατώτεροι στερούνται δυνατότητος αντίδρασης. Επίσης αρχιτεκτόνων με ανάλογου κάλλους κτίσματα, δικηγόρων αφού συχνά ακούμε- με έκαψε ο μαλάκας ο δικηγόρος. Ελάχιστοι είναι η αντιπροσώπευση στο χώρο των γιατρών γιατί ως γνωστών εκεί οι μαλακίες δεν συγχωρούνται απλώς «θάβονται». Η δημιουργική φαντασία λείπει τελείως από το μαλάκα άρα ο χώρος των τεχνών στερείται των πολυτίμων υπηρεσιών τους. Εξαίρεση ο χώρος της μουσικής, κυρίως της λεγομένης νεολαικης , όπου ο μαλάκας μεγαλουργεί, ιδίως στο στιχουργικό τομέα παράγοντας στοίχους- ορισμούς της μαλακίας.
Γνωστοί τρόποι αντιμετώπισης του μαλάκα δεν υπάρχουν.
Η αποφυγή συναναστροφής με μαλάκες ελάχιστα πετυχαίνει, καθόσον η μαλακία δύναται να πλήξει από πολύ μακριά!. Χωρίς άμεση επαφή με το μαλάκα. Περισσότερο αποτρεπτική φαίνεται να είναι η απειλή σωματικής βίας. Μια φράση του τύπου –πρόσεχε γιατί εγώ δεν σηκώνω μαλακίες- , συνήθως λειτουργεί κατευναστικά στο μαλάκα.

Η μαλακία ποσοτικά προσφέρεται ολόκληρη η ενισχυμένη κατά το ημιση. Ορίζουμε το ατυχές αποτέλεσμα σαν μια μαλάκία και μισή. Ως καλλιέργεια ο μαλάκας είναι ιδιαίτερα αποδοτική καθώς φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν. Ως ενέργεια συγγενεύει με την γκαντεμιά κρίνοντας από τα αποτελέσματα και την μεταδοτικότητα και των δυο, αν και η γκαντεμιά είναι σαφώς υποδεέστερη και αντιμετωπίζεται με διάφορα φυλακτά. Δεν πρέπει να συγχέομαι την μαλακία με την βλακεία διότι ο βλάκας είναι σχετικά ακίνδυνος και ενίοτε συμπαθής. Ο μαλάκας με απλές και φαινομενικά αθώες κινήσεις καταφέρνει το μέγιστο καταστροφικό αποτέλεσμα. Απαιτείται διαρκής εγρήγορση κατά την επαφή μαζί του. Η μαλακία ενίοτε κατοχυρώνεται πνευματικά ως ιδιοκτησία στον πάσχοντα. Γνωστός είναι ο χαρακτηρισμός : μαλακας με πατέντα. Έχει ιδιαίτερο λουκ καθώς ο μαλακας συναντάτε και με περικεφαλαία. Μαθηματικά η μαλακία τείνει στο άπειρο, συχνά λέμε η μαλακία του δεν έχει ορια. Στην φυσική ανήκει στα κεφαλαία της βλητικής και πτητικής, καθώς ο μαλάκας πετάει συνεχώς διάφορες μαλακιες. Ως συμπαγές μέγεθος έχει μονάδα μέτρησης, βάρους: το χιλιόγραμμο, καθώς λέμε συχνά: ποσα κιλά μαλάκας είσαι η κουβαλάς τόνους μαλακίας. Συχνά εκδηλώνονται συγγενή χαρακτηριστικά συμπεριφοράς σε απλά άτομα με δυσδιάκριτα όρια προς τη μαλακια, οπότε λέμε: μαλακοφέρνεις η μου φαίνεται?. Η συχνή δηλαδή επαφή προκαλεί την εκδήλωση συμπεριφοράς γνωστής ως μαλακοφέρσιμο.




Στην γραμματική συντάσσεται με ρήματα προτροπής, προσθεντοτας την ρίζα ρε, φύγε ρε μαλάκα, άντε γ…..ρε μαλάκα, ξεκόλλα ρε μαλάκα. Κλείνεται κατά το βλάκας. Τον μαλάκα ταλαιπωρούν περιέργως διάφορα φιλοσοφικά ερωτήματα π.χ η κότα γέννησε το αυγό η η κατσίκα.
Η μαλακία αν και έλκει την καταγωγή της από την γνωστή παιδική συνήθεια δεν εκδηλώνεται ως πάθηση αν κοπεί σχετικά νωρίς, επίσης δεν έχει παρενέργειες αν χρησιμοποιείται για να ποικίλει το ερωτικό παιχνίδι….πάντοτε με μέτρο όμως. Φαίνεται να υπάρχει αύξηση της μαλακίας με την πάροδο του χρόνου…λέμε: για την ηλικία σου καλή η μαλακία σου. Στους ηλικιωμένους συγχέεται με την γεροντική ανία, απαλλάσσοντας έτσι τον πάσχοντα από το στίγμα του μαλάκα. Επίσης σε αυτή την ηλικία περιορίζονται και οι βλαπτικές συνέπειες της λόγω της επαγγελματικής και κοινωνικής απόσυρσης του υπερήλικα μαλάκα! Μόνο όταν απέλθει το μοιραίο απαλλάσσονται τα θύματα του, αν και συχνά υποφέρουν από άγχος και εφιάλτες ότι ο μαλάκας αναστήθηκε. Η επανένταξη των θυμάτων του μαλάκα σε υγιές περιβάλλον πρέπει να γίνεται προσεκτικά καθώς εκδηλώνουν παροδικό μαλακοφέρσιμο. Κλείνοντας την μικρή απόπειρα διερεύνησης του μαλάκα, συνοψίζοντας με το ρητό:
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ. Οι 22 καταγεγραμμένοι τύποι του μαλάκα!
1. Ο ορατός: κοίτα ένα μαλάκα
2. Ο τεφάλ: ξεκόλλα ρε μαλάκα
3. Ο σταθερός: έμεινε μαλάκας
4. Ο αδιόρθωτος: ε τον μαλάκα
5. Ο επώνυμος: έλα ρε Μαλάκα
6. Ο νυχτωμένος: ξύπνα μαλάκα
7. Ο χαμένος: που σε ρε μαλάκα;
8. Ο φευγάτος: την έκανε ο μαλάκας
9. Ο βαθμοφόρος: ά, τον αρχιμαλάκα
10. Ο αμφίβολος: καλά μαλάκας είσαι;
11. Ο διττός: και πούστης και μαλάκας
12. Ο ευρεσιτέχνης: μαλάκας με πατέντα
13. Ο εμετικός: τα ξέρασε όλα ο μαλάκας
14. Ο καλοδεχούμενος: καλώς τον μαλάκα
15. Ο εξακριβωμένος: είναι τελικά μαλάκας
16. Ο επιρρεπής: Μη γίνεσαι μαλάκας τώρα
17. Ο εκνευριστικός: άει γαμήσου ρε μαλάκα
18. Ο ανεκδιήγητος: μα πόσο μαλάκας νάσαι!
19. Ο αργοκίνητος: άντε ρε μαλάκα, κουνήσου
20. Ο φαφλατάς: μιλάμε για πολύ χοντρομαλάκα
21. Ο επαναλαμβανόμενος: την είπε πάλι ο μαλάκας
22. Ο σωβινιστής: μαλάκας μπορεί να είμαι, πούστης όμως όχι!!
«Μαλάκας»
“Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια”
Το άρθρο αυτό αναφέρεται στην Ελληνική λέξη. Για την σημασία της ομόηχης λέξης στην Φιλιππινέζικη μυθολογία βλέπε: Μαλάκας (Φιλιππίνες)
Η λέξη μαλάκας ανήκει στην ελληνική καθομιλουμένη, μολονότι είναι αναγνωρίσιμη διεθνώς. Κυριολεκτικά, σημαίνει τον αυνανιζόμενο, αλλά χρησιμοποιείται και μεταφορικά. Λαμβάνει διάφορες σημασίες, ανάλογα με το πού, πώς και μεταξύ ποιών χρησιμοποιείται. Μεταξύ φίλων, θεωρείται συνήθως πειρακτικός χαιρετισμός, οικεία προσφώνηση ή ελαφριά προσβολή[1]. Όταν απευθύνεται σε έναν άγνωστο, θεωρείται τις περισσότερες φορές βαριά βρισιά.[2] Παίρνει τότε τη σημασία του “ηλίθιου” ή του “ανίκανου” και δηλώνει αγανάκτηση[1].
Η λέξη χρησιμοποιείται μερικές φορές για να ορίσει το άτομο που χωρίς να χρησιμοποιεί την κοινή λογική επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τα ίδια λάθη ενώ ταυτοχρόνως διατηρεί στο ακέραιο την αίσθηση ότι είναι σωστός και ανάλογη, πιθανώς προσβλητική, συμπεριφορά.
Πιο γενικά η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αντίθεση στην κοινή λογική (βλακεία)[1].
H αντίστοιχη λέξη που αναφέρεται στο θηλυκό φύλο είναι μαλάκω ή μαλακισμένη.
[Επεξεργασία] Ετυμολογία
Στα αρχαία ελληνικά η λέξη σήμαινε “άρρωστος”. Η λέξη προέρχεται εκ του ρήματος μαλακιάω, που σημαίνει μαλακώνω. Συνώνυμα ρήματα: καταμαλακίζω, πλαδαρούμαι, μαλακύνω. Ως ουσιαστικό η λέξη μαλακία είναι Ιωνική και σημαίνει μαλακός. Στον “Περικλέους Επιτάφιο” του Θουκυδίδη (…φιλοσοφούμεν γαρ μετ’ ευτελείας και φιλοκαλούμεν άνευ μαλακίας) η λέξη σημαίνει την μαλθακότητα. Στα Νικομάχεια Ηθικά του Αριστοτέλη η λέξη χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την καρτερικότητα, ενώ ως λατινική λέξη η malacia, υποδηλώνει την ήρεμη θάλασσα.[3] Στα νεότερα χρόνια η λέξη μαλακία ταυτίσθηκε με την διανοητική ανεπάρκεια ή εγκεφαλική δυσλειτουργία, εξ ού και η “μαλάκυνση εγκεφάλου”. Επίσης και στην εκκλησιαστική γλώσσα διαφαίνεται η ίδια σημασιοδότηση[2], αντιδιαστέλλεται δηλαδή η σωματική (“νόσος”) από την νοητική (“μαλακία”) πάθηση: “από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν” (Ματθ. Δ’ 23, Θ’ 35 και Ι’ 1).
[Επεξεργασία] Διαφοροποιήσεις σε τοπικές διαλέκτους
Σημειώνεται ότι επειδή συνήθως οι τοπικές διαφοροποιήσεις παραμένουν στην καθομιλουμένη, παρακάτω αναφέρονται μόνο αυτές για τις οποίες υπάρχουν σχετικές αναφορές.
* Μηνάρας – Πάτρα[4]
* Γρόθος – Κρήτη – Ρόδος (χωριό Αρχάγγελος) – Κεφαλονιά[4]
[Επεξεργασία] Σημειώσεις
1. ^ 1,0 1,1 1,2 Λεξικό τής Κοινής Νεοελληνικής, Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη
2. ^ 2,0 2,1 Εμμανουήλ Κριαρά, Νεοελληνικό Λεξικό, σελ. 830
3. ^ Lidell, Henry & Scott, Robert: Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης, λήμμα «μαλακιάω» και
malakas
το διάβασα εδώ και μου άρεσε: motobet