Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο Κανόνας του 2%





Κάποιοι που έχουν διαβάσει τον Αριστοτέλη πιό πολύ απο εμένα , λένε οτι στα κείμενά του αναφέρει οτι σε μια κοινωνία εάν το 2% είναι 


τίμιοι και εργατικοί πολίτες μπορεί η κοινωνία να επιβιώσει.
Δεν μπόρεσα να κάνω μια έρευνα σε χιλιάδες ανθρώπους για να δώ σε τί ποσοστό υπάρχουν οι τίμιοι και εργατικοί. Αυτό που βλέπω σίγουρα είναι οτι η βλακεία είναι συντριπτικά αφθονότερη απο την σωφροσύνη.


Γνωρίζω πολλά νέα πρόσωπα κάθε χρόνο. Μέσα στα τελευταία 20 χρόνια μόνο τέσσερα ( 4) πρόσωπα με εντυπωσίασαν …
με το ήθος και την εξυπνάδα τους ( μία γυναίκα και τρείς άνδρες ). Γνώρισα και πολλούς “καλούς” όχι όμως εντυπωσιακούς.

Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τον κανόνα του 2%. Ενίοτε οι σωτήρες της κοινωνίας εκδηλώνονται την τελευταία στιγμή πρίν την καταστροφή . Παράδειγμα ο Πλαστήρας : σαν πολιτικό δεν τον θαυμάζω αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω οτι ήταν ταλαντούχος στα στρατιωτικά θέματα και μάλλον κανείς δεν το ήξερε αυτό πρίν το αποδείξει στην Μ. Ασία.
Ίσως κάποιοι να διατυπώσουν ένσταση και να τους φανεί υπερβολικό το 98% . Τόσοι πολλοί είναι “βάρος της γής” ;

Ας το δούμε αναλυτικά :
Οι ναρκομανείς και οι γεννημένοι εγκληματίες
Οι πνευματικά καθυστερημένοι
Οι παρανοϊκοί ( όσο και άν φαίνεται απίθανο ένας στους εκατό είναι σχιζοφρενής και 10-20% έχουν παρανοϊκές ιδέες που τους ταλαιπωρούν )
Οι αλκοολικοί
Οι χούλιγκανς
Οι αρρωστημένοι με τον τζόγο
Τα κομματόσκυλα

Όλοι αυτοί μάλλον θα συμφωνήσετε οτι είναι βάρος στη γή . Δεν νομίζω όμως να ξεπερνούν το 20% του πληθυσμού . Οι υπόλοιποι όμως φιλήσυχοι νοικοκύρηδες που ζούν μια μετρημένη ζωή και δεν δημιουργούν προβλήματα σε κανέναν … Είναι και αυτοί οι καλοκάγαθοι άνθρωποι βάρος στη γή ;
Υποστηρίζω οτι και αυτοί είναι βάρος στη γή διότι έχουν ένα μεγάλο ελάττωμα : Ανέχονται τα προβλήματα που τους δημιουργούν οι προηγούμενοι χωρίς να επαναστατούν .

- Το σπίτι τους κινδυνεύει απο τους πρεζάκηδες και τα κλεφτρόνια και αυτοί αρκούνται στο να βάλουν σύστημα συναγερμού.

- Οι χούλιγκανς τους σπάνε το αμάξι και αυτοί απλώς αγοράζουν άλλο .

- Οι μεθυσμένοι οδηγοί σκοτώνουν τα παιδιά τους και αυτοί απλώς τα θάβουν .

- Τα κόμματα δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και αυτοί τα ξαναψηφίζουν !

Τί γνώμη να έχω για αυτή την άβουλη μάζα ; Τί συμπόνοια να νοιώσω για αυτά τα φυτά που δεν τα καταλαμβάνει η “ιερή οργή” ; Δεν αισθάνονται την επιθυμία δηλαδή να πάρουν το όπλο στο χέρι και να εξοντώσουν όλα τα παράσιτα της κοινωνίας που τους ρουφούν το αίμα ; Προφανώς δεν την αισθάνονται . Όπως και τα πρόβατα δεν έχουν καμιά επιθυμία να επαναστατήσουν ενάντια στον τσομπάνη .

Απο τα πρόβατα όμως τίποτα καινούργιο και θαυμαστό δεν ξεπήδησε . Τα καινούργια και τα θαυμαστά τα δημιουργεί το 2% . Εάν αυτό χαθεί τότε η κοινωνία βουλιάζει . Δεν υπάρχει κανείς να δώσει το φωτεινό παράδειγμα . Ο κακός γίνεται παράδειγμα για τον κακό . Ο μέτριος γίνεται παράδειγμα για τον μέτριο . Δεν υπάρχει ο “Πλαστήρας” που θα σώσει τη μάζα απο την καταστροφή .

Υποστηρίζω οτι αυτό που λέμε “ανθρώπινο είδος” στην πραγματικότητα είναι δύο ξεχωριστά είδη : Το είδος του 2% και το είδος του 98% . Μέσα σε κάθε βιολογικό είδος είναι αναμενόμενο να υπάρχει ποικιλομορφία . Τέτοιες αβυσσαλέες διαφορές όμως δεν νομίζω να συναντώνται σε άλλο πλάσμα πάνω στη Γή . Τί ομοιότητα μπορεί να έχει ο φιλόσοφος Αριστοτέλης με το κομματόσκυλο που κάνει παράνομες ελληνοποιήσεις , στην πρεσβεία της Μόσχας , για να τα κονομήσει και να αγοράσει εξοχικό στη Μύκονο ;

Θέλετε να εξοντώσετε ένα έθνος ; Δεν χρειάζονται ούτε βόμβες ούτε κανόνια . Απλώς δελεάστε αυτό το 2% με παροχές και πείστε το να εγκαταλείψει τη χώρα του και να έρθει στη δική σας .
Η Ελλάδα έχει γνωρίσει πολύ καλά αυτή την πρακτική . Τα τελευταία 50 χρόνια έχει υποστεί το πιό εξοντωτικό παιδομάζωμα της Ιστορίας της . Οι ΗΠΑ έχουν στραγγίσει τη χώρα απο ό,τι αξιόλογο μυαλό υπήρχε . Τα ερευνητικά κέντρα στην Αμερική είναι στελεχωμένα με ξένους εγκεφάλους που παράγουν τα όπλα για να μπορεί η Αμερική να βομβαρδίζει τις χώρες καταγωγής των εγκεφάλων !
Εάν το πλήθος είναι μεγαλύτερο απο 200 άτομα τότε αρκεί μια μειοψηφία του 5% για να το κατευθύνει . Αρκεί αυτό το 5% να έχει άποψη και να αισθάνεται σίγουρο για ό,τι κάνει . Όπως και στα πρόβατα , το πλήθος ακολουθεί το ένα ή δύο άτομα που φαίνονται οτι γνωρίζουν που πηγαίνουν .

( ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 16-2-2008 αναφερόμενη σε έρευνες του Γιάνς Κράους στο Πανεπιστήμιο του Λίντς στην Αγγλία ).