Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Καζάν ντιπί .



Υλικά .
Γάλα: 2 κούπες
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Ρυζάλευρο: 1/2 κούπα
Μαστίχα: 2 μικρά κομματάκια
Βούτυρο: 1 κουταλιά
Άχνη ζάχαρη: 2 κουταλιές


Οδηγίες .

1. Κοπανίζετε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη και την κρατάτε κατά μέρος.

2. Ζεσταίνετε το γάλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χαμηλώνετε τη φωτιά. Διαλύετε το ρυζάλευρο σε λίγο νερό και το ρίχνετε λίγο - λίγο στο γάλα ανακατεύοντας. 

Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να χυλώσει το μείγμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και την μαστίχα. 

Ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

3. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και το πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη. 

Αδειάζετε από πάνω το μείγμα και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μυρίσει καμένο, το απομακρύνετε από τη φωτιά.

4. Αφού κρυώσει, κόβετε το καζάν ντιπί σε λωρίδες, το διπλώνετε στη μέση και σερβίρετε.