Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

κρέπες





Υλικά για 4 κρέπες:

1 ποτήρι του νερού κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

2 αβγά

1 κουταλάκι κονιάκ

1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:

Σε ένα λεκανάκι βάλτε το αλεύρι με το αλάτι. 

Ρίξτε τη ζάχαρη και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. 

Προσθέστε το κονιάκ και το γάλα. 

Χτυπήστε με το μίξερ η τον αβγοδάρτη να γίνει πηχτός, λείος χυλός. 

Βάζετε και το βούτυρο και ανακατεύεται λίγο ακόμα. 

Σκεπάστε με μία μεμβράνη κι αφήστε το χυλό στο ψυγείο μισή ώρα.




http://my-sweet-place-patisserie.blogspot.com/2011/08/1-1-1-1-2-1-1.html