Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

διαβατήριο για τα κατοικίδια


 -Χάρη στο νέο ευρωπαϊκό διαβατήριο για τα κατοικίδια ζώα, είναι πιο εύκολο σήμερα να παίρνετε μαζί τη γάτα ή τον σκύλο σας όταν ταξιδεύετε. Δείτε στον οδηγό αυτόν τι ακριβώς χρειάζεται.
Χάρη στο νέο ευρωπαϊκό διαβατήριο για τα κατοικίδια ζώα, είναι πιο σήμερα να παίρνετε μαζί σας στο ταξίδι τη γάτα ή τον σκύλο σας. Για όλα τα κατοικίδια ζώα απαιτείται πλέον 


  διαβατήριο που να περιέχει στοιχεία για έγκυρο εμβολιασμό κατά της λύσσας. Μέχρι το τέλος του 2011, η Ιρλανδία, η Μάλτα, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν επίσης αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Επιπλέον, μέχρι το τέλος του 2011, για την είσοδο στην Ιρλανδία, τη Μάλτα και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα κατοικίδια ζώα πρέπει να έχουν προηγουμένως υποβληθεί σε αγωγή για ακάρεα και εχινόκοκκο (ταινία). Η Φινλανδία και η Σουηδία απαιτούν αγωγή για εχινόκοκκο.
Κάθε ζώο πρέπει να ταυτοποιείται με ηλεκτρονικό μικροτσίπ. Έως τις 3 Ιουλίου 2011, αντί για το μικροτσίπ μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται ένα ευανάγνωστο τατουάζ, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Μάλτα, όπου το ηλεκτρονικό μικροτσίπ είναι ήδη υποχρεωτικό.


πηγή