Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

10 γυναικεία διεγερτικά!


Κατά καιρούς έρχονται στην επικαιρότητα έρευνες για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Σε λίγες όμως περιπτώσεις βγάζεις πρακτικά συμπεράσματα, αφού οι έρευνες αναιρούν αρκετά συχνά η μια την άλλη ή δημοσιεύονται σποραδικά. Εμείς τις μαζέψαμε, διαλέξαμε αυτές που είναι πιο «σίγουρες» και σου παρουσιάζουμε τα 10 εκείνα πράγματα που αποδεδειγμένα θα της βάλουν βάλουν
φωτιά!

Εικόνες
Ότι οι άντρες έχουν περισσότερες ορμές είναι καλά τεκμηριωμένο. Μια μελέτη στο περιοδικό Nature Neuroscience το επιβεβαιώνει με έμμεσο τρόπο, δείχνοντας ότι οι γυναίκες διεγείρονται από εικόνες με σεξουαλικό περιεχόμενο αλλά όχι με μη σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις. Από αυτά τα δεδομένα καταρρίπτεται και ο μύθος ότι οι γυναίκες δεν διεγείρονται από ταινίες με ερωτικό περιεχόμενο. Χρειάζεται να σου πω κάτι παραπάνω;
Ιδρώτας
Ερυνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλει βρήκαν ότι γυναίκες που μύρισαν ανδροσταδιενόνη, ένα από τα χημικά της ανδρικής εφίδρωσης, εμφάνισαν αύξηση της πίεσης του αίματος, του καρδιακού ρυθμού και της αναπνευστικής λειτουργίας. Αυτό δείχνει ότι ο ανδρικός ιδρώτας όχι μόνο διεγείρει τις γυναίκες σεξουαλικά αλλά και πνευματικά. Εσύ τώρα μην το πάρεις τοις μετρητοίς και αρχίσεις να πλένεσαι κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα! Απλώς φρόντιζε τα καλλυντικά σου, όπως το αφρόλουτρο και η κολόνια, να μην της "σπάνε τη μύτη"!
Ταχύτητα
Τα στερεότυπα θέλουν εσάς τους άντρες να διεγείρεστε πιο γρήγορα από τις γυναίκες. Αυτό όμως είναι μύθος! Η ανδρική διέγερση χρειάζεται κατά μέσον όρο 664,6 δευτερόλεπτα και η γυναικεία 743. Η διαφορά αυτή είναι πολύ μικρή για να θεωρηθεί σημαντική και δείχνει ότι, αν κάνεις τα πράγματα σωστά, οι γυναίκες μπορούμε να γίνουμε εξίσου «γρήγορα πιστόλια».
Αρώματα και γεύσεις
Διάφορες χημικές ενώσεις φαίνεται πως αυξάνουν τη ροή του εκεί που «καίγονται» πολύ οι γυναίκες και αυτό συνδέεται με τη σεξουαλική διέγερση. Αρωματικές ουσίες από τρόφιμα όπως τα γλυκά, τα φρούτα (π.χ. μπανάνες) και οι ξηροί καρποί είναι αυτά που θα πρέπει να ψάξεις. Αλλες χημικές ενώσεις έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα και θα πρέπει να αποφύγεις σίγουρα τα κεράσια, το ψητό κρέας και τις περίεργες ανδρικές κολόνιες.
Διάθεση
Μπορείς να πιστεύεις ότι για καλό σεξ χρειάζεται και καλή διάθεση. Ωστόσο μια έρευνα του Ινστιτούτου Κίνζεϊ έχει δείξει ότι οι γυναίκες μπορεί να διεγερθούν όταν αισθάνονται αποστροφή ή ντροπή. Άρα δε χρειάζεται απαραίτητα να κάνεις τον καραγκιόζη για να υπάρχει καλή διάθεση και επιβεβαιώνεται ότι το καλύτερο σεξ είναι μετά από καβγά! Πάρε τα μέτρα σου!
Straigh ή Bi
Διάφορα άλλα δεδομένα υποστηρίζουν ότι το πρότυπο της σεξουαλικής διέγερσης στις γυναίκες είναι αμφισεξουαλικό παρά το γεγονός ότι στις δυτικές κοινωνίες οι γυναίκες κάνουμε σεξ αποκλειστικά με άντρες. Ερευνητές από το Northwestern University έχουν επιβεβαιώση το αμφισεξουαλικό της υπόθεσης δείχνοντας ότι τόσο οι straight όσο και οι bi γυναίκες διεγείρονται εξίσου εύκολα από ερωτικές ταινίες με γυναίκες ή με άντρες και γυναίκες.
Είσαι εκεί;
Αν κάνετε ένα λάθος στο κρεβάτι εσείς οι άντρες, είναι ότι επικεντρωνόσαστε κυρίως στη δική σας ικανοποίηση παρά το γεγονός ότι τον «έχετε στο τσεπάκι». Αυτό όμως, όπως αποδεικνύει η επιστήμη, είναι ιδιαίτερα αποτρεπτικό για τη δική μας διέγερση. Φαύλος κύκλος δηλαδή και αν όντως ανήκετε σε αυτή την κατηγορία μη διαμαρτύρεστε για «ξηρασίες».
Ότι πιάσεις καλό είναι
Αν και οι άντρες προτιμούν την επαφή στις ερωτογενείς ζώνες, εμείς οι γυναίκες απολαμβάνουμε την επαφή σε οποιοδήποτε σημείο αρκεί να γίνεται απαλά και τρυφερά. Αυτό που έχετε να κάνετε, δηλαδή, είναι αυξήσετε τη γκάμα των αγγιγμάτων σας, έστω και προσποιητά, και να κατεβάσετε το “volume”.
Καφεδάκι; Να κεράσω;
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο "Journal of Pharmacology, Biochemistry and Behaviour" βρήκε ότι η καφεΐνη διεγείρει τις εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με τη σεξουαλική διέγερση. Για αυτό, αντί να ψάχνετε αφορμή για να μας ποτίσετε αλκοόλ ψάξτε για ένα ρομαντικό καφέ και κεράστε μας ζεστό καφέ από τις Άνδεις. Δεν πρόκειται να βγείτε χαμένοι.
Που κοιτάς;
Άλλος ένας μύθος που καταρρίπτει η επιστήμη, είναι ότι οι άντρες κοιτούν περισσότερο το στήθος και τους γοφούς ενώ οι γυναίκες το πρόσωπο. Ερευνητές του Ινστιτούτου Κίνζεϊ μελέτησαν την κίνηση των ματιών σε τρεις ομάδες. Άντρες, γυναίκες και γυναίκες που έπαιρναν αντισυλληπτικά. Οι άντρες περνούσαν περισσότερη ώρα παρατηρώντας τα πρόσωπα σε φωτογραφίες και οι γυναίκες που έπαιρναν αντισυλληπτικά κοιτούσαν το περιβάλλον γύρω από τους ανθρώπους. Αντίθετα οι γυναίκες που δεν έπαιρναν αντισυλληπτικά κοιτούσαν αρκετά πιο κάτω. Μήπως είναι η ώρα να αρχίσετε να τονίζετε κάποια μέρη του σώματος σας!


πηγή MEN 24