Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Συμβουλές για τα Windows 7



ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των Windows 7 είναι η ταχύτητα τους και ειδικά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά αυτών, Θα σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές προκειμένου να κάνετε το λειτουργικό σας πιο γρήγορο
1 - Κάντε απεγκατάσταση όποιο πρόγραμμα συνόδευε τον Η/Υ ή το Laptop σας κατά την αγορά του και δεν σας χρειάζεται.


1 -
Κάντε απεγκατάσταση όποιο πρόγραμμα συνόδευε τον Η/Υ ή το Laptop σας κατά την αγορά του και δεν σας χρειάζεται.


2 - Περιορίστε στα ελάχιστα απαραίτητα, τα προγράμματα που θα τρέχουν κατά την εκκίνηση του Η/Υ σας. Πηγαίνετε Start, Accessories,Run και πληκτρολογήστε MSCONFIG και στην καρτέλα Startup απενεργοποιήστε ότι θεωρείται πως σας καθυστέρει και δεν έχει να κάνει με τις βασικές λειτουργίες του Η/Υ σας.


3 - Αν έχετε τη δυνατότητα πρόσθετε όσο περισσότερη μνήμη Ram γίνεται ανάλογα με το αν το σύστημα σας είναι 32bit ή 64bit. όσο περισσότερη τόσο καλύτερα.

4 - Απενεργοποιήστε το Search Indexing ακόμα και αν χρησιμοποιείται την αναζήτηση συχνά, δεν θα σας επηρεάσει. Μπορείτε να βρείτε τις επιλογές Indexing στο Control Panel ή πληκτρολογώντας στο Start Search Box “index” και θα δείτε να εμφανίζεται η επιλογή Index Options. Αφού το επιλέξετε πατήστε Modify θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο και εσείς πρέπει να ξε-τσεκάρετε τις επιλογές με το √.


5 - Κάντε συχνό έλεγχο του Η/Υ για ιούς και Spyware.

6 - Απενεργοποιήστε τα Desktop Gadgets πληκτρολογώντας Gadgets στην Start Menu Search Bar επιλέγοντας View List of Running Gadgets επιλέξτε Remove και θα κλείσουν.

7 - Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε πολύχρωμα και υψηλής ανάλυσης Backgrounds στην επιφάνεια εργασίας. Όσο πιο «ελαφρύ» είναι το φόντο (Background) τόσο λιγότερη Ram καταναλώνει ο Η/Υ γι’ αυτήν τη διεργασία. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται μονόχρωμα Backgrounds.

8 - Απενεργοποιήστε τα Aero Effects. Ανοίξτε το Control Panel, Performance Information and Tools. Εκεί επιλέξτε Advanced Visual Effects και στο παράθυρο που ακολουθεί επιλέγουμε Adjust for Best Performance