Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Βασίλης Φλώρος


ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ * ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ *
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ * ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΑΡΓΙΟΛΑ * ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΩΡΟΣ

«Iούλης του ’96… Σε ένα πηλιορείτικο ψαροχώρι, ένα καΐκι έφερε μες στη νύχτα, έναν μοναχικό ταξιδευτή, βουτηχτή στο επάγγελμα και αξεπέραστο πότη. Χαιρέτισε και κάθισε στην παρέα μας. Ακόμη αναρωτιέμαι αν η φράση του ‘η γη γυρίζει φάλτσα’ ήταν προϊόν μέθης, γνώσης ή
αγωνίας. Η κουβέντα άναβε και το τσίπουρο κυλούσε, ώσπου το νυχτέρι πήρε τέλος. Ο άγνωστος ταξιδευτής έλυσε κάβους και τράβηξε για ‘τις όχθες της αυγής’. Έπιασα το μολύβι...» Β.Φ.
Ο Βασίλης Φλώρος γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1982 στον Υμηττό.. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αυτοδίδακτος μουσικός και στον τραγουδοποιός. Το άλμπουμ «Στις όχθες της αυγής» είναι η πρώτη εμφάνιση του Βασίλη Φλώρου στη δισκογραφία και περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του. Σε αυτή του την προσπάθεια, είχε την αμέριστη υποστήριξη του Γιώργου Νταλάρα που -όπως ο ίδιος ο δημιουργός δηλώνει- έσκυψε πραγματικά στο περιεχόμενο της εργασίας του, τον συμβούλεψε ουσιαστικά και επιπλέον ερμήνευσε πέντε από τα τραγούδια του άλμπουμ. Χαρακτηριστική είναι και η συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη που ερμηνεύει δύο τραγούδια και όπως σημειώνει ο Β.Φ. «ένιωσα ότι μοιραστήκαμε κάτι που από κοινού αγαπάμε». Αλλά και για τους άλλους δύο συμμετέχοντες, τον Δημήτρη Μυστακίδη και την Ανατολή Μαργιόλα, καθώς και για τους μουσικούς, ο Β.Φ.λέει: «Είμαι παραπάνω από ευγνώμων προς όλους τους ιδιαίτερους μουσικούς και ανθρώπους για την αγάπη με την οποία από την πρώτη στιγμή με περιέβαλαν αλλά και γιατί ο καθένας ξεχωριστά έδωσε στα τραγούδια κάτι από την ψυχή του. Σίγουρα όσα με έμαθαν είναι προίκα για μένα». Ο Βασίλης Φλώρος ερμηνεύει τέσσερα τραγούδια.
Το άλμπουμ «Στις όχθες της αυγής» είναι μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια ενός νέου δημιουργού που αξίζει να προσέξετε!
* Οι φωτογραφίες που κοσμούν το εξώφυλλο και το ένθετο είναι του Δημήτρη Λέτσιου και παραχωρήθηκαν από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

περισσότερα για τον Βασίλη Φλώροεδώ
Πηγήhttp://www.e-orfeas.gr/news/pressnewreleases/2259-pressrelease.html