Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού - Atlantic Road - Norway

Atlantic Road - Norway



Νορβηγία

Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού  με μήκος 8,3 χλμ. βρίσκεται στο χωριό Henningsvær και ενώνει τα νησάκια της περιοχής, συνδέοντας τις πόλεις Molde και Kristiansund.

Ο δρόμος διασχίζει το πέλαγος της Νορβηγικής Θάλασσας, με μια σειρά από 12 γέφυρες.




Ενας δρόμος στον ωκεανό. 

Πολλοί διασχίζουν το δρόμο για τη μοναδική αίσθηση που προσφέρει. Ωστόσο, στο μέσο μιας καταιγίδας τα πράγματα γίνονται πιο επικίνδυνα, καθώς η οργή της φύσης ξεσπά στον αυτοκινητόδρομο.
 Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να παρατηρήσει κάποιος φάλαινες ή φώκιες καθώς διασχίζει τον δρόμο. Μάλιστα έχει ανακηρυχθεί και η καλύτερη διαδρομή με αυτοκίνητο.


Ο δρόμος του Ατλαντικού

Τα σχέδια για τη δημιουργία αυτού του δρόμου ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1970, η κατασκευή ξεκίνησε την 1η Αυγούστου του 1983. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, ο δρόμος χτυπήθηκε από 12 σφοδρές καταιγίδες.


Εγκαινιάστηκε στις 7 Ιουλίου του 1989 και κόστισε 122 εκατομμύρια νορβηγικές κορόνες, από τις οποίες το 25% καλύφθηκε από την είσπραξη διοδίων και το 75% από κρατικούς πόρους.


 Η είσπραξη διοδίων διήρκεσε 10 έτη, αλλά τον Ιούνιο του 1999 ο δρόμος αποπληρώθηκε… και οι μπάρες των διοδίων απομακρύνθηκαν…