Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ελιά.γλυκό κουταλιού.



Eνα διαφορετικό γλυκό
Όλοι έχουμε δοκιμάσει ένα γλυκό του κουταλιού. Κερασάκι, κυδώνι, σταφύλι και τα περισσότερα από τα φρούτα. Ελιά έχετε δοκιμάσει; Αν όχι να σας πούμε ότι έχει μια ιδιαίτερη γεύση, όχι έντονη όπως είναι για παράδειγμα το κεράσι αλλά ενδιαφέρουσα. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

1 κιλό φρέσκιες ελιές πράσινες
1 κιλό ζάχαρη
200 γραμμάρια μέλι
2 βανίλιες
1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
Και τι τα κάνουμε όλα αυτά;

Πλένουμε τις ελιές και τις βράζουμε για 2 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία. Μετά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για μια ώρα ακόμα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μετά τις ξεχνάμε για μια μέρα και τις ξαναβράζουμε για μια ώρα.

Είναι έτοιμες! Μοιράστε το γλυκό σε βαζάκια και κλείστε το μάτι στην πεθερά.